Rețeta Aluat Pizza Pufos

Fiecare iubitor de pizza știe că aluatul este elementul esențial care face ca o pizza să fie delicioasă și pufosă. Dacă ești în căutarea unei rețete pentru aluatul perfect, ai ajuns în locul potrivit!

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti un aluat de pizza pufos și delicios, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 500g făină
 • 7g drojdie uscată
 • 1 linguriță de zahăr
 • 1 linguriță de sare
 • 3 linguri de ulei de măsline
 • 300ml apă călduță

Mod de preparare

Pentru a pregăti aluatul de pizza pufos, urmează acești pași simpli:

 1. Într-un bol mare, amestecă făina, drojdia uscată, zahărul și sarea.
 2. Adaugă uleiul de măsline și apa călduță treptat, amestecând continuu până obții un aluat omogen.
 3. Pune aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină și frământă-l bine timp de aproximativ 10 minute, până când devine elastic și neted.
 4. Formează o minge din aluat și pune-o înapoi în bolul uns cu ulei. Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă aluatul să crească timp de aproximativ o oră, într-un loc călduț și lipsit de curent de aer, până când își dublează volumul.
 5. Împarte aluatul în bucăți egale, în funcție de dimensiunea dorită a pizzei, și modelează-le sub formă de bile. Acoperă-le cu un prosop curat și lasă-le să se odihnească timp de încă 15-20 de minute.
 6. Răsucește fiecare bucată de aluat într-o formă rotundă, aplatizează-l ușor cu mâinile pentru a forma crusta, și transferă-l pe o tavă de copt presărată cu făină sau pe o piatră specială pentru pizza.
 7. Adaugă ingredientele preferate pentru topping și coace pizza într-un cuptor preîncălzit la 220°C timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când aluatul este auriu și pufos.
 8. Și gata! Ai obținut o pizza pufosă și delicioasă, gata să fie savurată!

Sfaturi și trucuri

Pentru a obține cel mai bun rezultat, încearcă să folosești ingrediente de calitate și să respecți cu atenție cantitățile și timpul de dospire. De asemenea, poți experimenta cu aromele adăugând ierburi aromatice sau condimente în aluat.

Această rețetă de aluat de pizza pufos este perfectă pentru a-ți satisface pofta de pizza acasă, într-un mod sănătos și delicios!

Întrebări Frecvente

Iată câteva întrebări frecvente legate de prepararea aluatului de pizza pufos:

Întrebare Răspuns
Cum pot să știu că aluatul a crescut suficient? Poți verifica volumul aluatului, acesta ar trebui să se dubleze în dimensiune după aproximativ o oră de dospire.
Pot folosi drojdie proaspătă în loc de drojdie uscată? Da, poți folosi drojdie proaspătă în loc de cea uscată. Ai nevoie de aproximativ 15g de drojdie proaspătă pentru această rețetă.
Cât timp trebuie să frământ aluatul? Aluatul trebuie frământat timp de aproximativ 10 minute sau până devine elastic și neted la atingere.
Pot congela aluatul de pizza? Da, poți congela aluatul de pizza. Împarte-l în porții individuale, înfășoară-le bine în folie de plastic și pune-le în congelator. Lasă-le să se dezghețe în frigider înainte de a le folosi și lasă-le să crească în volum înainte de a le întinde și coace.


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu