Cea mai buna prajitura cu frisca

Cauti o reteta pentru cea mai buna prajitura cu frisca? Ai ajuns in locul potrivit! Indulceste-ti ziua cu acest desert delicios si usor de preparat. In acest articol, vom explora pasii simpli pentru a crea o prajitura cu frisca care va cuceri cu siguranta gusturile tale si ale celor dragi.

Ingrediente

Pentru aluat: Pentru crema:
  • 3 oua
  • 200g zahar
  • 150g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 500ml frisca lichida
  • 100g zahar pudra
  • 1 pliculet gelatina
  • 1 lingurita extract de vanilie

Preparare

Pentru a incepe, preincalzeste cuptorul la 180°C. Incepe pregatirea aluatului amestecand ouale cu zaharul intr-un bol mare. Adauga faina, praful de copt si zaharul vanilat, amestecand continuu pana obtii un aluat omogen.

Transfera aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace-l in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute sau pana cand prajitura capata o culoare aurie. Las-o sa se raceasca complet inainte de a trece la urmatorul pas.

Pentru crema, inmoaie gelatina in apa rece conform instructiunilor de pe ambalaj. In timp ce gelatina se inmoaie, bate frisca lichida intr-un alt bol pana cand devine ferma. Adauga treptat zaharul pudra si extractul de vanilie, continuand sa mixezi.

Incalzeste gelatina inmuiata intr-o cratita la foc mic pana se dizolva complet. Adauga gelatina dizolvata in compozitia de frisca si amesteca bine.

Taie prajitura racita in doua straturi egale. Intinde jumatate din crema de frisca pe primul strat, apoi aseaza cel de-al doilea strat de prajitura deasupra. Acoper-o cu restul cremei si niveleaza suprafata cu o spatula.

Servire si depozitare

Serveste prajitura cu frisca proaspata si bucura-te de explozia de arome. Pastreaza prajitura in frigider pentru a mentine consistenta cremoasa a friscai.

Faqs

Cat timp trebuie sa las prajitura sa se raceasca?

Este recomandat sa lasi prajitura sa se raceasca complet, timp de cel putin 1 ora, inainte de a adauga crema de frisca.

Pot folosi altceva in loc de gelatina pentru crema?

Da, poti inlocui gelatina cu agar-agar sau alte agenti de ingrosare, dar tine cont de proportiile corespunzatoare.

Se poate congela prajitura cu frisca?

Da, poti congela prajitura cu frisca, dar recomandam sa o portionezi inainte pentru a facilita procesul de dezghetare ulterior.


Vezi și:

Razvan

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Razvan

Lasă un comentariu