Cele mai pufoase plăcinte cu brânză

html

Bucătăria românească este cunoscută pentru deliciile sale tradiționale, iar printre acestea se numără și cele mai pufoase plăcinte cu brânză. Această rețetă aduce în prim plan gustul autentic al brânzei alături de o textură moale și pufoasă, creând o experiență culinară de neuitat.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500g făină
  • 250g unt
  • 200ml iaurt
  • 1 ou
  • 1 linguriță de sare

Pentru umplutură:

  • 500g brânză proaspătă de vaci
  • 2 ouă
  • 100g zahăr
  • Vanilie (opțional)

Instrucțiuni:

Pentru aluat, amestecați făina cu sarea, adăugați untul tăiat cubulețe și frământați până când obțineți un aluat mărgăritar. Adăugați iaurtul și oul, amestecați bine și lăsați aluatul să odihnească în frigider timp de cel puțin o oră.

Pentru umplutură, amestecați brânza cu ouăle, zahărul și vanilia (dacă utilizați).

Întindeți aluatul subțire și așezați-l în tava de copt. Turnați umplutura și acoperiți cu o altă foaie subțire de aluat.

Coaceți la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când plăcinta capătă o culoare aurie frumoasă.

Trucuri pentru a obține cele mai pufoase plăcinte:

Pentru a asigura pufoșenia perfectă a plăcintelor cu brânză, încercați să utilizați ingrediente proaspete și să respectați cu atenție proporțiile din rețetă.

Frământarea bine a aluatului și lăsarea acestuia să odihnească în frigider sunt etape esențiale pentru obținerea unei texturi pufoase.

Servire și păstrare:

Plăcintele cu brânză se servesc de obicei calde, alături de o cană de ceai sau cafea proaspătă. Acestea pot fi păstrate la frigider și reîncălzite pentru a păstra prospețimea gustului.

Faqs:

Cât de des pot să păstrez plăcintele cu brânză?

Plăcintele pot fi păstrate în frigider timp de 2-3 zile fără a-și pierde calitățile gustative. Reîncălziți-le în cuptor sau cuptor cu microunde înainte de a le consuma.

Se pot congela plăcintele cu brânză?

Da, puteți congela plăcintele cu brânză. Asigurați-vă că sunt bine înfășurate în folie de plastic sau pungi speciale pentru congelator și le puteți păstra timp de aproximativ o lună.

Pot înlocui iaurtul cu alt ingredient?

Da, puteți înlocui iaurtul cu lapte dacă nu aveți iaurt la îndemână. Totuși, iaurtul adaugă o textură specială aluatului, oferindu-i o notă mai pufoasă.


Vezi și:

Razvan

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Razvan

Lasă un comentariu