Reteta baclava cu foi de placinta

Baclava este un desert tradițional din Orientul Mijlociu și din Balcani, renumit pentru gustul său dulce și textura bogată. Una dintre variantele cele mai apreciate este baclava cu foi de placinta, care combină crocanta foi de placinta cu umplutura bogată și siropul dulce. Această rețetă este perfectă pentru a impresiona oaspeții la orice ocazie specială sau pentru a vă răsfăța familia cu un desert delicios.

Ingrediente:

  • 500g foi de placinta
  • 300g nuci măcinate
  • 200g migdale măcinate
  • 150g fistic măcinat
  • 200g unt topit
  • 200g zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 200ml sirop de miere
  • 200ml apă

Mod de preparare:

Pentru început, pregătiți umplutura pentru baclava. Într-un bol mare, amestecați nucile măcinate, migdalele măcinate și fisticul măcinat. Adăugați zahărul, scorțișoara și esența de vanilie și amestecați bine.

Într-o tavă unsă cu unt, așezați un strat de foi de placinta. Înmuiați fiecare foaie în unt topit înainte de a o pune în tavă. Adăugați un strat generos de umplutură peste foi și apoi repetați procesul cu un alt strat de foi și umplutură. Continuați acest proces până când toată umplutura și toate foile sunt folosite.

Cu un cuțit bine ascuțit, tăiați baclava în bucăți mici, în formă de romburi sau pătrate.

Încălziți cuptorul la 180°C (350°F) și coaceți baclava timp de aproximativ 45-50 de minute sau până când foile sunt frumos aurii și crocante.

Între timp, pregătiți siropul de miere. Într-un vas mic, combinați mierea și apa și lăsați-le să fiarbă timp de aproximativ 10 minute, până când siropul devine ușor vâscos.

Imediat ce baclava este scoasă din cuptor, turnați siropul de miere fierbinte peste ea, asigurându-vă că fiecare bucată este bine acoperită.

Lăsați baclava să se răcească complet în tavă înainte de a o servi. Poate fi servită atât caldă, cât și rece, și este delicioasă alături de o cană de ceai sau cafea.

Conservare:

Baclava cu foi de placinta poate fi păstrată la temperatura camerei timp de 2-3 zile sau în frigider timp de până la o săptămână. Pentru a menține prospetimea și crocanta, depozitați baclava într-un recipient sigilat.

Variante:

Puteți adapta rețeta de baclava cu foi de placinta în funcție de preferințele dumneavoastră adăugând alte tipuri de nuci sau semințe, precum alune de pădure sau semințe de susan. De asemenea, puteți experimenta cu aromele adăugând scorțișoară, cardamom sau coajă de lămâie în umplutură sau în siropul de miere.

Încheiere:

Baclava cu foi de placinta este un desert decadent și delicios, perfect pentru a vă răsfăța simțurile și a impresiona pe cei dragi. Cu această rețetă simplă și detaliată, veți obține cu siguranță o baclava crocantă, aromată și absolut delicioasă!

Întrebări Frecvente:

1. Care este secretul pentru a obține o textură crocantă și delicioasă în baclava cu foi de placinta?

Pentru a obține o textură crocantă și delicioasă în baclava cu foi de placinta, este important să înmuiați fiecare foaie în unt topit înainte de a o așeza în tavă. Acest lucru ajută la crearea unei cruste crocante și bogate în fiecare straturi.

2. Pot înlocui mierea cu alt îndulcitor în siropul de baclava?

Da, puteți înlocui mierea cu sirop de arțar sau curop de agave, în funcție de preferințele dumneavoastră sau de disponibilitatea ingredientelor.

3. Cum pot adapta rețeta pentru a satisface gusturile diferite ale familiei mele?

Puteți adapta rețeta de baclava cu foi de placinta prin adăugarea altor tipuri de nuci sau semințe, cum ar fi alunele de pădure sau semințele de susan. De asemenea, puteți experimenta cu aromele adăugând scorțișoară, cardamom sau coajă de lămâie în umplutură sau în siropul de miere.

Ingrediente Cantitate
Foi de placinta 500g
Nuci măcinate 300g
Migdale măcinate 200g
Fistic măcinat 150g
Unt topit 200g
Zahăr 200g
Scorțișoară 1 linguriță
Esență de vanilie 1 linguriță
Sirop de miere 200ml
Apă 200ml


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu