Rețeta Plăcintă cu Brânză Dulce cu Foi Cumpărate

Plăcinta cu brânză dulce este un desert tradițional apreciat în bucătăria românească. Cu o textură cremoasă și un gust dulceag, această plăcintă este perfectă pentru a fi savurată alături de cei dragi la o cafea sau ceai.

Cum să pregătim plăcinta cu brânză dulce cu foi cumpărate?

Pentru a prepara această delicioasă rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • Foi de plăcintă cumpărate – 500g
  • Brânză dulce – 500g
  • Ouă – 4 bucăți
  • Zahăr – 200g
  • Smântână – 200g
  • Făină – 2 linguri
  • Unt topit – 50g
  • Esență de vanilie – 1 linguriță
  • Coajă de lămâie rasă – de la o lămâie
  • Zahăr pudră – pentru presărat

Pasul 1: Pregătirea umpluturii

Într-un castron mare, amestecăm brânza dulce cu ouăle, zahărul, smântâna, făina, untul topit, esența de vanilie și coaja de lămâie rasă. Omogenizăm bine compoziția până obținem o pastă fină și omogenă.

Pasul 2: Asamblarea plăcintei

Întindem un strat subțire de unt topit pe fundul unei tăvi de copt și apoi așezăm un strat de foi de plăcintă. Adăugăm un strat generos de umplutură și continuăm să alternăm straturile de foi și umplutură până terminăm ingredientele.

Pasul 3: Coacerea plăcintei

Preîncălzim cuptorul la 180°C. Coacem plăcinta în cuptorul încălzit timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când devine aurie și crocantă la suprafață.

Pasul 4: Servirea

Se lasă plăcinta să se răcească înainte de a fi tăiată în bucăți. Se presară zahăr pudră deasupra și se servește cu poftă alături de cei dragi!

Plăcinta cu brânză dulce cu foi cumpărate este un desert delicios și ușor de preparat, perfect pentru a fi savurat în orice moment al zilei. Urmați această rețetă simplă și veți obține o plăcintă minunată care va cuceri toate gusturile!

Modificări ale Rețetei

Pentru a adăuga o notă personală și mai savuroasă rețetei tale de plăcintă cu brânză dulce, poți lua în considerare următoarele modificări sau adăugiri:

Modificare Descriere
Adăugarea de stafide Înlocuiește o parte din zahărul din umplutură cu stafide rehidratate pentru un plus de dulceață și textură.
Utilizarea scorțișoarei Presară un strat subțire de scorțișoară între straturile de umplutură pentru a adăuga o notă călduroasă și aromată plăcintei.
Adăugarea de migdale măcinate Mărunțește migdalele și amestecă-le în compoziția de brânză pentru un plus de crocant și aromă.

Întrebări Frecvente

1. Pot folosi foi de plăcintă făcute în casă în locul celor cumpărate?

2. Se poate substitui brânza dulce cu alt tip de brânză?

3. Cum pot păstra plăcinta proaspătă pentru mai multe zile?


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu