Reteta snitele de pui pufoase

Cum ar fi să te bucuri de o masă delicioasă și satisfăcătoare în doar câteva minute? Nimic nu se compară cu gustul crocant și pufoșenia unei snitele de pui bine pregătită. Îți prezentăm o rețetă simplă și rapidă pentru a-ți satisface pofta de snitele de pui pufoase, perfecte pentru o cină sau prânz savuros.

Cum să pregătești snitele de pui pufoase

Pentru a începe, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 piepturi de pui, dezosate și fără piele
  • 2 ouă mari
  • 1 cană de făină
  • 1 cană de pesmet
  • Sare și piper după gust
  • Ulei pentru prăjit

Procedura de preparare

Pentru a începe, îți recomandăm să pregătești o tavă pentru prăjit, pe care să o umpli cu ulei și să o încălzești la foc mediu. În timp ce uleiul se încinge, pregătește pieptul de pui. Taie fiecare piept în bucăți egale, apoi bate-le ușor cu un ciocan de carne pentru a le subția și a le face pufoase.

Într-un bol, bate ouăle și adaugă sare și piper după gust. Într-un alt bol, pune făina, iar într-un al treilea bol adaugă pesmetul. Acum, treci fiecare bucată de piept de pui mai întâi prin făină, apoi prin ou și în final prin pesmet, asigurându-te că fiecare bucată este bine acoperită.

Când uleiul este încins, pune bucățile de pui în tigaia încinsă și prăjește-le până devin aurii și crocante pe ambele părți, aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte. Poți prăji mai multe bucăți odată, dar ai grijă să nu supraaglomerezi tigaia pentru a asigura o prăjire uniformă.

Șterge excesul de ulei de pe snitelele de pui cu un prosop de hârtie și servește-le calde, alături de garnitura preferată sau cu o salată proaspătă.

Secretele unor snitele de pui pufoase reușite

Secretul unei snitele de pui pufoase și suculente constă în alegerea corectă a bucăților de carne și în modul de pregătire. Este important să folosești piept de pui, deoarece este o carne mai slabă și mai puțin grasă, ceea ce va asigura că snitelele tale vor fi moi și pufoase. De asemenea, este esențial să bati bucățile de pui pentru a le subția și a le face mai pufoase.

De asemenea, asigură-te că uleiul este încins adecvat înainte de a adăuga snitelele de pui în tigaie. Dacă uleiul nu este suficient de fierbinte, snitelele tale nu vor prinde o crustă crocantă și se vor înmuia în loc să se prăjească frumos. De asemenea, nu prăji bucăți prea mari de pui odată, deoarece acestea vor încetini procesul de prăjire și pot rezulta într-o crustă prea grosă și o carne uscată.

Urmând aceste sfaturi simple, vei putea să prepari cele mai delicioase snitele de pui pufoase, care vor fi pe placul întregii familii.

Moduri creative de a servi snitelele de pui pufoase

Odată ce ai pregătit delicioasele snitele de pui pufoase, poți să le servești în mai multe moduri creative pentru a impresiona și mai mult.

Mod de servire Descriere
Sandwich cu snitelă de pui Umple un chiflă proaspătă cu o snitelă de pui pufoasă și adaugă diverse sosuri și legume proaspete pentru un sandviș delicios.
Snitelă de pui cu cartofi prăjiți Înlocuiește garnitura cu niște cartofi prăjiți crocanți și acrișori pentru a completa perfect gustul snitelor de pui.
Salată Caesar cu snitelă de pui Taie snitelele de pui în bucăți și adaugă-le peste o salată Caesar pentru a aduce un plus de proteină și crocănță.

Întrebări Frecvente

  • Cât timp trebuie să bat bucațile de pui pentru a le face pufoase?
  • Care este secretul pentru a obține o crustă crocantă și aurie pe snitelele de pui?
  • Există alternative sănătoase pentru a prăji snitelele de pui?


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu