Reteta tort cu fructe si mascarpone

Cu gustul său delicios și aspectul său atrăgător, tortul cu fructe și mascarpone este o alegere perfectă pentru orice ocazie specială sau pentru a răsfăța familia și prietenii. Combinația de fructe proaspete și cremoasa mascarpone oferă un echilibru perfect între dulce și proaspăt, iar textura bogată și aerată a tortului îl face irezistibil pentru oricine.

Cum se prepară tortul cu fructe și mascarpone?

Pentru a pregăti acest delicios desert, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

 • Blat de tort
 • Mascarpone
 • Zahăr pudră
 • Fructe proaspete (cum ar fi căpșuni, kiwi, mango, piersici)
 • Gelatină
 • Sirop de fructe
 • Gem de fructe

Pasul 1: Pregătirea blatului de tort

Pentru a începe, coaceți un blat de tort preferat conform instrucțiunilor și lăsați-l să se răcească complet.

Pasul 2: Prepararea cremei de mascarpone

Într-un bol mare, amestecați mascarpone cu zahărul pudră până obțineți o compoziție omogenă și cremoasă. Acesta va fi stratul de bază al tortului.

Pasul 3: Asamblarea tortului

Taiați blatul de tort în două sau trei straturi, în funcție de preferințe. Așezați primul strat de blat pe un platou de servire și îmbibați-l cu sirop de fructe pentru a-i adăuga o aromă delicioasă.

Adăugați un strat generos de cremă de mascarpone peste blatul îmbibat, apoi așezați fructele proaspete tăiate în bucăți uniforme peste mascarpone. Repetați acest proces până când ați terminat toate straturile de blat.

Pasul 4: Gelatina și decorarea finală

Pregătiți gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj și lăsați-o să se răcească puțin. Turnați gelatina peste fructele așezate pe ultimul strat de mascarpone pentru a le fixa în loc și pentru a oferi un aspect strălucitor și atrăgător.

Pentru o notă finală de savoare, decorați tortul cu un strat subțire de gem de fructe sau fructe proaspete întregi. Refrigerati tortul timp de cel puțin două ore înainte de a-l servi pentru a-i permite să se seteze și să-și intensifice aromele.

Tortul cu fructe și mascarpone este o alegere perfectă pentru orice ocazie și este garantat să impresioneze orice invitat. Gustul său bogat și cremos, combinat cu prospețimea fructelor, îl face să fie un desert memorabil și delicios. Urmați această rețetă simplă și veți obține un tort cu aspect profesional și gust excelent, care va deveni cu siguranță unul dintre preferatele dvs.

Variante de fructe pentru tortul cu mascarpone

O modalitate excelentă de a adăuga o notă proaspătă și vibrantă tortului cu mascarpone este să experimentați diferite combinații de fructe. Iată câteva sugestii delicioase:

Fructe de pădure Tropical Fructe de primăvară
Căpșuni Mango Rodii
Zmeură Kiwi Cireșe
Afine Ananas Prune

Alegerea fructelor depinde de preferințele dvs. personale și de sezon, astfel încât să puteți adapta tortul după gustul și disponibilitatea ingredientelor.

Întrebări Frecvente

 • Cât de mult timp durează să faci acest tort?
 • Timpul de preparare poate varia în funcție de experiența în bucătărie și de complexitatea rețetei. În medie, pregătirea și asamblarea tortului poate dura aproximativ 2-3 ore.

 • Pot folosi alte tipuri de brânză în loc de mascarpone?
 • Da, puteți încerca înlocuirea mascarponei cu alte brânzeturi moi, cum ar fi cream cheese sau ricotta, însă gustul și consistența finală a tortului pot fi diferite.


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu