Rețeta delicioasă pentru salam de biscuiți – 1 kg de savoare

Cauti o rețetă simplă și rapidă pentru a prepara un desert minunat care să te încânte pe tine și pe cei dragi? Ei bine, ai nimerit fix în locul potrivit! Rețeta noastră pentru salam de biscuiți, cu o greutate de 1 kg, este exact ceea ce ai nevoie pentru a încânta papilele gustative ale tuturor!

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti acest salam de biscuiți delicios, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg de biscuiți
  • 200 g de unt
  • 200 g de zahăr
  • 100 g de cacao
  • 100 g de stafide
  • 100 g de nuci mărunțite
  • Esenta de vanilie

Mod de preparare

Pentru a începe, sfărâmă biscuiții în bucăți mici, astfel încât să obții o textură uniformă. Poți folosi o pungă și un sucitor pentru aceasta operațiune.

Într-un vas mare, topim untul la foc mic. Adăugăm treptat zahărul și cacaoa, amestecând continuu până când obținem o pastă omogenă și lucioasă.

Acum este momentul să adăugăm esența de vanilie pentru a da un gust delicios compoziției. Amestecăm bine pentru a distribui aroma uniform în toată compoziția.

Următorul pas constă în adăugarea stafidelor și a nucilor mărunțite. Aceste ingrediente vor adăuga o textură crocantă și un gust bogat salamului nostru de biscuiți.

Adăugăm acum biscuiții sfărâmați în compoziție și amestecăm bine, asigurându-ne că toți biscuiții sunt acoperiți cu pasta de ciocolată și unt.

Odată ce toate ingredientele sunt perfect integrate, transferăm compoziția pe o folie de plastic și o rulăm într-o formă de salam. Strângem bine folia la capete pentru a obține o formă compactă și uniformă.

Salama de biscuiți astfel obținută trebuie să fie lăsată la frigider pentru cel puțin 2-3 ore sau, ideal, peste noapte. Acest lucru va permite să se întărească și să capete consistența potrivită.

Servire și păstrare

Atunci când este complet solidificată, putem tăia salamul de biscuiți în felii subțiri și să-l servim alături de o ceașcă de ceai sau cafea. Poate fi păstrat în frigider într-un recipient ermetic timp de câteva zile, dar suntem siguri că nu va rezista mult timp!

Cu această rețetă simplă și delicioasă, vei impresiona cu siguranță pe oricine. Așa că nu mai sta pe gânduri și pune mâna pe ingrediente pentru a prepara acest minunat salam de biscuiți!

Variante de prezentare

O modalitate creativă de a prezenta acest salam de biscuiți este să îl servești cu toppinguri variate. Poți decora feliile de salam cu fulgi de ciocolată, fructe proaspete tăiate cubulețe sau chiar cu frișcă. Astfel, vei aduce o notă de prospețime și culoare desertului tău, transformându-l într-o adevărată operă de artă culinară.

Întrebări Frecvente

Întrebare Răspuns
Cât timp rezistă salamul de biscuiți în frigider? În mod ideal, salamul de biscuiți poate fi păstrat în frigider într-un recipient ermetic timp de câteva zile, dar este puțin probabil să reziste atât de mult timp pentru că va fi devorat rapid!
Se pot adăuga alte fructe uscate în compoziție? Desigur, poți experimenta cu diferite tipuri de fructe uscate sau chiar cu alte ingrediente cum ar fi migdalele sau fisticul pentru a obține diverse arome și texturi în salamul de biscuiți.
Este esențială folosirea untului sau se poate înlocui cu altceva? Untul conferă o textură bogată și cremoasă salamului de biscuiți, însă poți încerca și înlocuirea acestuia cu unt de cocos pentru o variantă mai exotică sau cu unt de migdale pentru o aromă subtilă de nuci.


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu