Cea mai bună rețetă de prăjitură cu mere

Dacă vă place gustul dulce-acrișor al merelor și aroma de scorțișoară care umple casa în timpul coacerii, atunci cu siguranță veți aprecia această rețetă de prăjitură cu mere. Această prăjitură clasică combină senzațional mărul proaspăt cu un aluat fraged și o crustă crocantă, oferind o explozie de gusturi și texturi îmbietoare.

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti cea mai bună prăjitură cu mere, veți avea nevoie de:

  • 4-5 mere mari, curățate și feliate subțire
  • 2 căni de făină
  • 1 cană de zahăr
  • ½ cană de unt rece, tăiat cubulețe
  • 1 ou
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • Un praf de sare

Mod de preparare

Pentru a începe, pregătiți un aluat fraged amestecând făina, zahărul, praful de copt și sarea într-un bol. Adăugați untul rece și frecați ingredientele până când obțineți un amestec mărmuros. Apoi, adăugați oul și amestecați până când obțineți un aluat omogen.

Întindeți jumătate din aluat într-o tavă unsă și tapetată cu făină, apoi așezați feliile de mere uniform peste aluatul din tavă și presărați scorțișoara deasupra lor.

Restul de aluat se întinde peste mere, acoperindu-le complet, iar prăjitura se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când devine aurie.

Servire și păstrare

Această prăjitură delicioasă cu mere poate fi servită atât caldă, când aroma de mere proaspete și scorțișoară este la cote maxime, cât și rece, alături de o cupă de înghețată sau o ceașcă de ceai. Pentru păstrare, acoperiți prăjitura cu folie de plastic și depozitați-o într-un loc răcoros.

Cea mai bună prăjitură cu mere – întrebări frecvente

Cât timp durează să pregătesc această prăjitură?

Timpul total de pregătire și coacere este de aproximativ 1 oră, inclusiv pregătirea și coacerea în cuptor.

Pot folosi alte tipuri de mere pentru această rețetă?

Da, puteți folosi diverse soiuri de mere în funcție de preferințe. Merele mai dulci sau mai acide pot oferi variante diferite de gust pentru prăjitura dvs.

Se poate congela această prăjitură?

Da, puteți congela această prăjitură cu mere. Împachetați-o bine în folie de plastic sau într-un recipient sigilat și o puteți păstra în congelator pentru aproximativ 1-2 luni.


Vezi și:

Razvan

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Razvan

Lasă un comentariu