Reteta Gin de Casa

Ginul este una dintre băuturile preferate ale multor persoane, iar mulți se întreabă cum ar putea să își creeze propria variantă acasă. Este posibil să vă surprindă cât de simplu este să faceți gin de casă, iar rezultatul final poate fi unul pe măsură, personalizat după gustul vostru. Vă vom oferi în continuare o rețetă detaliată pentru prepararea ginului de casă, împreună cu informații despre ingredientele necesare și procesul de fabricație.

Ingrediente necesare pentru gin de casă

Pentru a pregăti propriul gin acasă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 500 ml alcool neutru (de preferat 96% alcool)
 • Coajă de la 2 lămâi
 • Coajă de la 2 portocale
 • 10-15 boabe de ienupăr
 • 2 lingurițe de coriandru măcinat
 • 1 linguriță de semințe de angelică
 • 1 linguriță de semințe de cardamom
 • 1 linguriță de semințe de anason
 • 1/2 linguriță de semințe de fenicul
 • 1/2 linguriță de semințe de piper negru

Procesul de fabricație

Pentru a pregăti ginul de casă, urmați acești pași simpli:

 1. Începeți prin a adăuga toate ingredientele într-un borcan de sticlă sau o sticlă de sticlă cu capac ermetic.
 2. Turnați alcoolul neutru peste ingredientele din borcan.
 3. Închideți bine borcanul și agitați-l ușor pentru a amesteca ingredientele.
 4. Așezați borcanul într-un loc întunecat și lăsați-l să stea timp de cel puțin 48 de ore, dar puteți lăsa amestecul și mai mult timp pentru a obține un gust mai pronunțat.
 5. Sticla sau borcanul poate fi agitat periodic pentru a asigura o infuzare uniformă.
 6. După ce ați lăsat amestecul să se odihnească, folosiți o cârpă de tifon sau o sită fină pentru a filtra lichidul într-o sticlă curată.
 7. Ginul de casă poate fi păstrat într-o sticlă de sticlă sigilată și poate fi folosit pentru a prepara cocktailuri delicioase sau servit simplu cu tonic și gheață.

Prepararea ginului de casă este un proces simplu și distractiv, care vă oferă posibilitatea de a experimenta cu diferite arome și a vă crea propriul gin personalizat. Urmați rețeta de mai sus și veți obține un gin de calitate, pe care îl puteți savura alături de prieteni și familie. Savurați fiecare înghițitură și bucurați-vă de experiența creativă!

Modificări în Rețeta de Gin de Casă

Prepararea ginului de casă este un proces flexibil, iar unele modificări pot aduce un plus de originalitate și gust. Iată câteva idei pentru a personaliza rețeta:

Modificare Descriere
Adăugarea de scorțișoară În locul unora dintre semințele de anason sau cardamom, poți adăuga câțiva bastonașe de scorțișoară pentru un gust cald și condimentat.
Utilizarea altor citrice În locul cojilor de lămâie și portocale, poți experimenta cu coji de grapefruit sau lime pentru a obține arome noi și interesante.
Infuzare cu fructe de pădure Adaugă câteva fructe de pădure, precum afine sau zmeură, în timpul perioadei de infuzare pentru a obține un gin cu o notă subtilă de fructe de pădure.

Întrebări Frecvente despre Ginul de Casă

 • Cât timp poate fi păstrat ginul de casă?
  Depozitat într-o sticlă sigilată într-un loc întunecat și răcoros, ginul de casă poate fi păstrat timp de câteva luni până la un an, fără să-și piardă calitățile.
 • Este necesar să folosesc alcool neutru de 96%?
  Alcoolul neutru de 96% este preferat pentru a obține cele mai bune rezultate, însă poți încerca și variante mai slabe, dar vei obține un gin mai puțin concentrat.
 • Cum pot ajusta intensitatea aromei în ginul de casă?
  Pentru a ajusta intensitatea aromei, poți modifica cantitatea de ingrediente sau perioada de infuzare. Cu cât lași amestecul să stea mai mult timp, cu atât aromele vor fi mai intense.


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu