Reteta Prajitura cu Visine Congelate

În sezonul rece, pofta de dulciuri persistă, iar o prăjitură cu visine congelate poate fi alegerea perfectă pentru a satisface această dorință. Cu un gust delicios și o textură suculentă, această prăjitură este ideală pentru a fi savurată alături de cei dragi la o ceașcă de ceai sau cafea caldă.

Ce ingrediente vei avea nevoie?

Pentru a prepara această minunată prăjitură, vei avea nevoie de:

  • Făină – 250g
  • Zahăr – 200g
  • Ouă – 3 bucăți
  • Unt – 150g
  • Visine congelate – 400g
  • Pudră de migdale – 100g
  • Praf de copt – 1 linguriță
  • Esență de vanilie – 1 linguriță
  • Smântână – 150ml
  • Zahăr vanilat – 1 plic

Cum se prepară?

Pentru a începe, preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește o tavă de copt, pe care o poți unge cu puțin unt și tapeta cu făină pentru a preveni lipirea prăjiturii.

Într-un bol mare, amestecă făina cu praful de copt și pudra de migdale. În alt bol, mixează untul moale cu zahărul până când obții o compoziție omogenă. Adaugă ouăle unul câte unul, continuând să mixezi, apoi incorporează esența de vanilie.

Adaugă amestecul de făină treptat peste compoziția de unt și ouă, amestecând continuu până când obții un aluat omogen.

Întinde jumătate din aluat în tava pregătită și nivelează-l cu spatele unei linguri. Pune visinele congelate uniform peste aluatul din tavă.

Peste visine, adaugă restul de aluat și nivelează-l cu grijă pentru a acoperi complet fructele.

Într-un bol mic, amestecă smântâna cu zahărul vanilat și toarnă acest amestec peste aluatul din tavă.

Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace prăjitura timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când devine aurie și este coaptă în interior.

Cum se servește?

Lasă prăjitura să se răcească în tava timp de câteva minute, apoi taie-o în bucăți generoase și servește alături de o cupă de smântână sau înghețată de vanilie.

Această prăjitură cu visine congelate este un desert delicios și reconfortant, perfect pentru a fi savurat în orice moment al zilei sau al serii, alături de cei dragi.

Cum se păstrează prăjitura cu visine congelate?

Pentru a păstra prospețimea și gustul prăjiturii cu visine congelate, este recomandat să o depozitezi într-un recipient ermetic la temperatura camerei sau în frigider. Astfel, va putea fi consumată în următoarele zile fără a-și pierde calitățile.

Întrebări Frecvente

Întrebare Răspuns
Cât timp este valabilă prăjitura cu visine congelate? Prăjitura poate fi păstrată timp de 3-4 zile într-un recipient ermetic la temperatura camerei sau în frigider.
Se poate congela prăjitura cu visine? Da, prăjitura poate fi congelată. Înfășoară-o bine în folie de plastic sau pune-o într-un recipient sigilat și congelează pentru a o păstra pentru o perioadă mai lungă de timp.


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu