Cea mai bună rețetă de prăjitură cu fructe

Indulgența și prospețimea se întâlnesc în cea mai bună prăjitură cu fructe, o explozie de arome și culori care încântă simțurile. Această rețetă clasică este un adevărat deliciu pentru orice ocazie – de la serbări festive la momente simple de răsfăț.

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti această minunată prăjitură cu fructe, veți avea nevoie de:

  • 500g fructe proaspete (alesul vostru: căpșuni, zmeură, afine, kiwi, mere, piersici etc.)
  • 200g zahăr
  • 250g făină
  • 150g unt
  • 3 ouă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • O stropitură de sare

Mod de preparare

Începeți prin pregătirea fructelor: spălați-le bine și tăiați-le în bucăți potrivite pentru a decora și umple prăjitura.

Într-un bol mare, amestecați untul moale cu zahărul până obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați ouăle și extractul de vanilie, amestecând bine.

Cerniți făina, sarea și praful de copt în compoziție, amestecând ușor până când toate ingredientele sunt încorporate.

Turnați aluatul într-o tavă unsă și presărați fructele deasupra. Coaceți la temperatura potrivită până când prăjitura devine aurie și un test cu scobitoarea iese curată.

Servire și variante

Această prăjitură cu fructe este delicioasă servită simplă sau alături de înghețată, frișcă sau sos de vanilie. Poate fi personalizată după preferințe, adăugând diferite fructe sau glazuri pentru a obține un gust unic.

De ce este această rețetă specială?

Această rețetă se remarcă prin echilibrul perfect între textura pufoasă a aluatului și prospețimea fructelor. Ingredientele simple și modul de preparare clar fac din această prăjitură un adevărat succes în bucătărie.

Cum pot păstra prăjitura?

Prăjitura cu fructe se păstrează bine la temperatura camerei timp de 2-3 zile, acoperită cu folie sau într-un recipient închis ermetic. De asemenea, poate fi păstrată în frigider pentru o prospețime extinsă.

Pot folosi fructe congelate?

Da, puteți folosi fructe congelate în această rețetă, însă este important să le decongelați și să le scurgeți bine înainte de a le adăuga în aluat.


Vezi și:

Razvan

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Razvan

Lasă un comentariu