Paine de Casa Reteta Simpla

Ai pofta de o pâine proaspătă și aromată, pregătită chiar în confortul casei tale? Cu această rețetă simplă de pâine de casă, vei putea savura gustul autentic al unei pâini făcute în stil tradițional, fără prea mult efort.

Ce facem

Pentru a pregăti această pâine delicioasă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500g făină albă
  • 10g drojdie proaspătă
  • 10g sare
  • 300ml apă călduță

Cum procedăm

Pentru început, dizolvă drojdia în apă călduță și las-o să se activeze pentru câteva minute. Într-un castron mare, amestecă făina și sarea. Adaugă apoi drojdia activată și amestecă bine până obții un aluat omogen.

Pune aluatul pe o suprafață presărată cu făină și frământă-l energic timp de aproximativ 10-15 minute, până devine elastic și nu mai este lipicios. Pune aluatul în castron, acoperă-l cu un șervet curat și lasă-l să crească într-un loc cald timp de aproximativ o oră sau până își dublează volumul.

După ce aluatul a crescut frumos, răstoarnă-l pe o suprafață presărată cu făină și modelează-l în forma dorită pentru pâine. Poți folosi o formă de copt sau poți crea forme rustice, după preferință.

Acoperă pâinea cu un șervet curat și las-o să mai crească pentru încă 30 de minute. În acest timp, preîncălzește cuptorul la 220°C.

Când pâinea a crescut din nou, fă câteva tăieturi ușoare în suprafața ei cu un cuțit ascuțit și introdu-o în cuptorul preîncălzit. Coace pâinea timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când devine aurie și emite un sunet gol atunci când bati ușor partea de jos a acesteia.

Și asta este tot! Acum poți savura o pâine de casă proaspătă și delicioasă, perfectă pentru a fi servită alături de unt și gem sau ca bază pentru sandvișuri gustoase. Bucură-te de aroma și gustul autentic al acestei pâini preparate cu dragoste în propria bucătărie!

Modificări în Rețetă

Deși rețeta simplă de pâine de casă este deja delicioasă, poți adăuga o notă personală prin incorporarea unor ingrediente suplimentare sau prin modificarea tehnicii de preparare.

Modificare propusă Beneficii
Adăugarea de semințe de susan sau de floarea-soarelui în aluat Oferă o textură crocantă și un plus de nutrienți, cum ar fi proteinele și grăsimile sănătoase.
Înlocuirea apei cu lapte pentru un aluat mai bogat și mai moale Adaugă o tentă subtilă de dulceață și îmbunătățește consistența finală a pâinii.
Utilizarea unei metode de fermentare prelungite pentru o aromă mai profundă Acest proces poate intensifica aromele și poate face pâinea mai ușor digerabilă.

Întrebări Frecvente

1. Pot folosi făină integrală în loc de făină albă?

2. Cum pot ști când aluatul a crescut suficient?

3. Este important să preîncălzesc cuptorul înainte de a coace pâinea?


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu