Rețeta Pâine de Casă Pufosă cu Drojdie Uscată

În căutarea unei rețete simple și delicioase pentru a-ți pregăti pâinea de casă preferată? Ai ajuns în locul potrivit! Această rețetă de pâine de casă pufoasă cu drojdie uscată este exact ceea ce ai nevoie pentru a obține o pâine aromată și moale, perfectă pentru a însoți orice masă sau pentru a fi savurată ca atare.

Ingrediente necesare pentru pâinea de casă pufoasă:

Pentru a pregăti această rețetă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 500g făină de grâu
 • 10g drojdie uscată
 • 10g zahăr
 • 10g sare
 • 300ml apă caldă
 • 30ml ulei de măsline sau alt ulei vegetal

Instrucțiuni pentru preparare:

Pentru a pregăti această pâine de casă pufoasă, urmează pașii simpli de mai jos:

 1. Într-un bol mare, amestecă făina, drojdia uscată, zahărul și sarea.
 2. Adaugă apa caldă și uleiul de măsline peste amestecul de făină și amestecă până obții un aluat omogen.
 3. Pregătește suprafața de lucru cu puțină făină și frământă aluatul timp de aproximativ 10 minute, până devine elastic și nu mai este lipicios.
 4. Pune aluatul într-un bol uns cu ulei, acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l să crească într-un loc cald timp de aproximativ 1 oră sau până când își dublează volumul.
 5. Preîncălzește cuptorul la 200°C.
 6. Transferă aluatul crescut pe o suprafață de lucru și modelează-l sub formă de pâine, după preferință.
 7. Pune pâinea modelată într-o tavă de copt și las-o să crească din nou timp de aproximativ 30 de minute.
 8. Coace pâinea în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute sau până când devine aurie și emite un sunet gol atunci când este bătută în partea de jos.
 9. Lasă pâinea să se răcească înainte de a o felia și a o savura.

Variantă de pâine de casă personalizată:

Experimentează cu diferite arome și ingrediente pentru a-ți personaliza pâinea de casă. Poți adăuga semințe de susan, semințe de dovleac sau chiar ierburi aromate pentru a-i oferi un gust unic și interesant.

Cum să păstrezi pâinea de casă proaspătă:

Pentru a păstra pâinea de casă proaspătă pentru mai mult timp, îți recomandăm să o înfășori într-un prosop curat sau într-o pungă de hârtie și să o depozitezi într-un loc răcoros și uscat. Evită depozitarea ei în frigider, deoarece acest lucru poate duce la uscarea rapidă a pâinii.

Cu această rețetă simplă și delicioasă de pâine de casă pufoasă cu drojdie uscată, vei obține întotdeauna o pâine proaspătă și aromată, gata să fie savurată alături de cei dragi. Nu există nimic mai reconfortant decât mirosul unei pâini proaspete scoasă din cuptor, iar această rețetă te va ajuta să o realizezi de fiecare dată cu succes!

Întrebări Frecvente

Aici sunt câteva întrebări frecvente despre rețeta de pâine de casă pufoasă:

Întrebare Răspuns
Cât timp durează să crească aluatul? Aluatul trebuie să crească timp de aproximativ 1 oră într-un loc cald, până când își dublează volumul.
Este important să frămânți aluatul? Da, este esențial să frămânți aluatul timp de aproximativ 10 minute pentru a obține o textură elastică și omogenă.
Pot adăuga ingrediente suplimentare în aluat? Sigur! Poți experimenta cu diverse arome și ingrediente, cum ar fi semințe de susan sau ierburi aromate, pentru a-ți personaliza pâinea de casă.


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu