Rețeta Cozonac Mașina de Pâine

Ați visat vreodată să gătiți un cozonac minunat, plin de arome, cu aspect frumos și gust irezistibil, dar v-ați simțit intimidați de complexitatea procesului? Ei bine, nu vă faceți griji, pentru că am pregătit pentru dvs. o rețetă simplă și delicioasă de cozonac, pe care o puteți realiza cu ușurință folosind mașina de pâine!

Ce face ca această rețetă să fie specială?

Ceea ce face această rețetă specială este faptul că puteți folosi mașina de pâine pentru a pregăti aluatul, eliminând astfel mult din efortul fizic și timpul necesar. Acest lucru face procesul mult mai convenabil și accesibil pentru oricine dorește să se bucure de un cozonac proaspăt și delicios.

Ingrediente necesare

Ingrediente pentru aluat:
– 500g făină albă
– 100g unt topit
– 200ml lapte călduț
– 100g zahăr
– 2 ouă
– Coaja rasă de la o lămâie
– 1 plic de drojdie uscată
– 1 linguriță de sare
– 1 linguriță de extract de vanilie

Procesul de preparare

Pentru a pregăti acest cozonac delicios, începeți prin adăugarea tuturor ingredientelor în cuva mașinii de pâine, în ordinea specificată de producătorul mașinii. Asigurați-vă că drojdia este adăugată la sfârșitul listei de ingrediente uscate pentru a evita orice reacție nefavorabilă.

Apoi, setați mașina de pâine pe programul „Dough” și porniți-o. Lăsați mașina să lucreze aluatul până când acesta devine neted și elastic. Acest proces poate dura aproximativ o oră, în funcție de modelul mașinii de pâine și de temperatura ingredientelor.

Când aluatul este gata, scoateți-l din cuvă și așezați-l pe o suprafață presărată cu făină. Împărțiți aluatul în două părți egale și formați două suluri lungi.

Întindeți fiecare sul într-o formă dreptunghiulară și apoi ungeți fiecare cu o umplutură la alegerea dvs. Puteți folosi nuci măcinate, cacao, zahăr, stafide, sau orice altceva vă place.

Rulați fiecare dreptunghi pe lungime pentru a forma două rulouri lungi. Apoi, împletiți cele două rulouri pentru a forma o împletitură și așezați cozonacul rezultat într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

Lăsați cozonacul să crească într-un loc cald și ferit de curenti de aer timp de aproximativ 30-45 de minute, sau până când acesta își dublează volumul. În timp ce cozonacul crește, preîncălziți cuptorul la 180°C.

Coaceți cozonacul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-40 de minute, sau până când acesta capătă o nuanță aurie frumoasă și emite un sunet gol atunci când este bătut ușor pe partea de jos.

Ștergeți cozonacul cu sirop sau glazură pentru a-i da strălucire și a-l face să fie și mai delicios. Lăsați-l să se răcească înainte de a îl tăia și de a-l servi. Acum puteți savura acest cozonac minunat pregătit cu mașina de pâine!

Această rețetă simplă și delicioasă de cozonac pregătită cu mașina de pâine este perfectă pentru oricine dorește să se bucure de aroma și gustul inconfundabil al cozonacului fără a petrece mult timp și efort în bucătărie. Urmați pașii simpli și bucurați-vă de un cozonac proaspăt și delicios în confortul propriei case!

Cum să păstrați prospăt cozonacul?

Pentru a vă asigura că cozonacul rămâne proaspăt și delicios pentru cât mai mult timp posibil, este important să urmați câteva sfaturi simple de depozitare.

  • Înveliți cozonacul în folie de plastic sau puneți-l într-o pungă sigilată pentru alimente pentru a preveni uscarea.
  • Păstrați cozonacul într-un loc răcoros și uscat, departe de surse de căldură sau umiditate excesivă.
  • Dacă doriți să păstrați cozonacul pentru mai mult timp, puteți congela felii individuale în pungi sigilate și să le dezghețați la nevoie.

Cât timp poate fi păstrat cozonacul?

Dacă este depozitat corect, cozonacul poate fi păstrat proaspăt timp de aproximativ 3-5 zile la temperatura camerei. În frigider, acesta poate rezista chiar și o săptămână. Congelat, cozonacul poate fi păstrat până la 2-3 luni fără a-și pierde calitatea.


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu