Reteta Prajitura Kinder Pingui

Prajitura Kinder Pingui este un desert delicios și popular, apreciat de copii și adulți deopotrivă. Acest deliciu se remarcă prin gustul său inconfundabil de ciocolată și cremozitatea sa irezistibilă. Iată cum poți să pregătești acasă o prajitură Kinder Pingui savuroasă, care va cuceri inimile tuturor invitaților tăi!

Ingrediente necesare:

  • 200g ciocolată neagră
  • 100g unt
  • 150g zahăr
  • 3 ouă
  • 100g făină
  • 50g cacao
  • 100ml lapte
  • 100ml smântână lichidă
  • 50g zahăr pudră
  • 50g fulgi de cocos

Mod de preparare:

Pentru început, preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Topită ciocolata împreună cu untul la bain-marie. Într-un castron, bate ouăle cu zahărul până când obții o compoziție omogenă. Adaugă treptat ciocolata topită și amestecă continuu.

Încorporează făina și cacaoa cernute în amestecul de ouă și ciocolată. Omogenizează bine compoziția și toarn-o în tava pregătită. Nivelează compoziția cu o spatulă și coace la cuptor timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când prajitura își schimbă culoarea și devine fermă la atingere.

Între timp, pregătește umplutura pentru prajitura Kinder Pingui. Mixează laptele cu smântâna lichidă și zahărul pudră până obții o cremă fină și aerată. După ce prajitura s-a răcit complet, taie-o în două părți egale, orizontal.

Întinde uniform crema obținută pe una dintre părțile prajiturii și așează cealaltă parte deasupra, formând astfel un sandwich. Presară generos fulgii de cocos deasupra și lasă prajitura la frigider pentru cel puțin o oră înainte de a o servi.

Tipsuri și sugestii:

Pentru un plus de savoare, poți adăuga în compoziția cremei esență de vanilie sau coajă rasă de portocală. De asemenea, poți înlocui fulgii de cocos cu migdale sau nuci mărunțite pentru o textură crocantă și bogată în arome.

Servită alături de o ceașcă de cafea sau ceai, prajitura Kinder Pingui devine un desert perfect pentru momentele de răsfăț și relaxare alături de cei dragi.

Întrebări Frecvente:

1. Pot înlocui laptele cu lapte de cocos în rețeta prajiturii Kinder Pingui?

2. Cum pot să adaptez rețeta pentru a fi potrivită pentru persoanele cu intoleranță la gluten?

3. Există alternative la untul folosit în compoziție pentru a face desertul mai sănătos?

Ingrediente Cantitate
Ciocolată neagră 200g
Unt 100g
Zahăr 150g
Ouă 3
Făină 100g
Cacao 50g
Lapte 100ml
Smântână lichidă 100ml
Zahăr pudră 50g
Fulgi de cocos 50g

Mod de preparare:

Pentru început, preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Topită ciocolata împreună cu untul la bain-marie. Într-un castron, bate ouăle cu zahărul până când obții o compoziție omogenă. Adaugă treptat ciocolata topită și amestecă continuu.

Încorporează făina și cacaoa cernute în amestecul de ouă și ciocolată. Omogenizează bine compoziția și toarn-o în tava pregătită. Nivelează compoziția cu o spatulă și coace la cuptor timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când prajitura își schimbă culoarea și devine fermă la atingere.

Între timp, pregătește umplutura pentru prajitura Kinder Pingui. Mixează laptele cu smântâna lichidă și zahărul pudră până obții o cremă fină și aerată. După ce prajitura s-a răcit complet, taie-o în două părți egale, orizontal.

Întinde uniform crema obținută pe una dintre părțile prajiturii și așează cealaltă parte deasupra, formând astfel un sandwich. Presară generos fulgii de cocos deasupra și lasă prajitura la frigider pentru cel puțin o oră înainte de a o servi.

Sfaturi și sugestii:

Pentru un plus de savoare, poți adăuga în compoziția cremei esență de vanilie sau coajă rasă de portocală. De asemenea, poți înlocui fulgii de cocos cu migdale sau nuci mărunțite pentru o textură crocantă și bogată în arome.

Servită alături de o ceașcă de cafea sau ceai, prajitura Kinder Pingui devine un desert perfect pentru momentele de răsfăț și relaxare alături de cei dragi.


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu