Reticentența Secretă: Reteta Batons de Casa

În lumea dulciurilor, batonul de casă este o adevărată comoară. Cu aroma sa de ciocolată proaspătă și crocantă, încântă simțurile și aduce bucurie în orice moment al zilei. Descoperă în continuare cum să prepari acest deliciu în propria bucătărie și să cucerești toate gusturile!

Ingrediente necesare

Pentru a prepara batonul de casă, ai nevoie de următoarele ingrediente:

 • 200g ciocolată neagră
 • 100g ciocolată cu lapte
 • 100g unt
 • 100g zahăr
 • 100g fulgi de ovăz
 • 50g nuci măcinate
 • 50g stafide
 • Esență de vanilie

Mod de preparare

Pentru a pregăti batonul de casă, urmează acești pași simpli:

 1. Topirea ciocolatei: Topește ciocolata neagră și ciocolata cu lapte împreună cu untul la bain-marie sau la cuptorul cu microunde, până se obține o compoziție omogenă.
 2. Adăugarea ingredientelor: După ce compoziția s-a răcit puțin, adaugă zahărul, fulgii de ovăz, nucile măcinate, stafidele și esența de vanilie. Amestecă bine până când toate ingredientele sunt încorporate uniform.
 3. Modelarea batonului: Toarnă amestecul rezultat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelează-l cu o spatulă. Poți folosi o formă de baton pentru a-i da o formă uniformă și apoi lasă-l la răcit în frigider timp de cel puțin 2 ore.
 4. Taierii batonului: După ce s-a solidificat bine, scoate batonul din tavă și taie-l în bucăți potrivite.
 5. Servirea: Serveste batonul de casă alături de o ceașcă de lapte sau cafea pentru o experiență dulce desăvârșită!

Variante și recomandări

Pentru a adăuga un plus de savoare, poți încerca diverse variante ale acestei rețete. De exemplu, în loc de fulgi de ovăz, poți folosi fulgi de cocos pentru un gust exotic sau poți adăuga bucăți de fructe uscate pentru o aromă delicioasă.

De asemenea, poți înlocui ciocolata neagră și ciocolata cu lapte cu ciocolată albă pentru o variantă mai dulce a batonului de casă. Nu există limite în ceea ce privește creativitatea în bucătărie!

Concluzie

Prepararea batonului de casă este o activitate plină de satisfacții, iar rezultatul final este cu siguranță demn de efort. Așadar, nu ezita să încerci această rețetă și să îți răsfeți papilele gustative cu un deliciu autentic și delicios!


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu