Crispy de pui reteta

Crispy de pui este un preparat delicios și crocant, perfect pentru a fi savurat alături de familie sau prieteni. Această rețetă simplă și gustată îți va încânta papilele gustative și îți va aduce laudele celor dragi.

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti crispy de pui vei avea nevoie de:

 • 4 bucăți de piept de pui
 • Făină
 • Ouă
 • Pesmet
 • Sare și piper după gust
 • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Pentru a obține un crispy de pui perfect, urmează acești pași simpli:

 1. Începe prin a pregăti ingredientele. Taie pieptul de pui în bucăți potrivite pentru a fi mâncate ușor și uniform.
 2. Bate ouăle într-un bol și condimentează-le cu sare și piper după gust.
 3. Pregătește o farfurie cu făină și alta cu pesmet.
 4. Pasează bucățile de pui prin făină, apoi prin ouăle bătute și în final prin pesmet, asigurându-te că sunt acoperite uniform cu fiecare strat.
 5. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă sau într-o tigaie pentru prăjit.
 6. Prăjește bucățile de pui în uleiul încins până devin aurii și crocante, asigurându-te că le întorci pentru a se prăji uniform pe toate părțile.
 7. Scoate bucățile de pui crocante pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
 8. Serveste crispy de pui alături de garnitura ta preferată sau cu sosuri delicioase.

Variante și recomandări

Pentru a adăuga o notă de prospețime și a intensifica aroma, poți adăuga diferite mirodenii sau ierburi aromatice în pesmet sau în ouăle bătute. De asemenea, poți încerca să înlocuiești pesmetul clasic cu pesmet de pâine integrală pentru o opțiune mai sănătoasă.

Experimentează cu diferite sosuri sau dipuri pentru a completa gustul crispy-ului de pui. De la sosul de usturoi până la sosul de barbecue, opțiunile sunt nelimitate și te vor surprinde cu fiecare gustare.

Prepararea crispy-ului de pui este simplă și rapidă, iar rezultatul este unul absolut delicios. Cu puțină practică și atenție la detalii, poți transforma această rețetă într-unul dintre preparatele preferate ale familiei tale.

Posibile Întrebări Frecvente

În timp ce pregătești crispy de pui, este posibil să te întrebi:

Întrebare Răspuns
Cât timp trebuie să prăjesc bucățile de pui? Este recomandat să prăjești bucățile de pui până devin aurii și crocante, acest lucru poate dura aproximativ 8-10 minute, în funcție de grosimea bucăților și de temperatura uleiului.
Ce pot înlocui pesmetul clasic pentru o opțiune mai sănătoasă? Pentru o variantă mai sănătoasă, poți folosi pesmet de pâine integrală sau chiar fulgi de ovăz măcinați.
Este necesar să las bucățile de pui la scurs după ce le scot din ulei? Da, este recomandat să scoți bucățile de pui pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei și a le păstra crocantele.


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu