Prajitura cu mere reteta ungureasca

Prajitura cu mere este un deliciu pe care îl găsim în numeroase culturi, fiecare având propria sa variantă tradițională și specială. Însă astăzi ne vom concentra asupra unei rețete ungurești de prăjitură cu mere, o combinație perfectă între dulcețea merelor și crocăntul aluatului.

Ingrediente necesare pentru prajitura cu mere reteta ungureasca

Pentru a pregăti această delicioasă prăjitură veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 6 mere mari, de preferat acide
 • 200g zahăr
 • 200g făină
 • 100g unt
 • 2 ouă
 • 1 linguriță de praf de copt
 • 1 linguriță esență de vanilie
 • 1 linguriță scorțișoară măcinată
 • 1 praf de sare

Mod de preparare

Pentru a începe pregătirea acestei prăjituri cu mere reteta ungureasca, începeți prin a curăța merele și a le tăia în felii subțiri. Într-un castron, amestecați făina cu praful de copt și sarea.

Separat, bateți ouăle cu zahărul până când obțineți o compoziție omogenă. Adăugați esența de vanilie și untul topit și amestecați bine. Adăugați apoi treptat amestecul de făină și amestecați până când obțineți un aluat omogen.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt și așezați jumătate din aluat în tavă, nivelându-l uniform. Așezați feliile de mere pe deasupra aluatului și presărați-le cu scorțișoară.

Acoperiți merele cu restul de aluat și dați tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 40-45 de minute sau până când prăjitura capătă o culoare aurie frumoasă.

Servire și savurare

Una dintre cele mai bune modalități de a savura această prăjitură cu mere reteta ungureasca este alături de o cupă de smântână sau o lingură de înghețată de vanilie. Gustul dulce-acrișor al merelor, combinat cu aroma îmbietoare a scorțișoarei, va face din acest desert unul pe care îl veți dori să-l pregătiți mereu.

Prajitura cu mere reteta ungureasca este o alegere perfectă pentru cei care doresc să se bucure de un desert reconfortant și plin de savoare. Urmați cu atenție pașii acestei rețete și veți obține o prăjitură delicioasă, apreciată de întreaga familie și invitați.

Variante de Decorare

Pentru a adăuga o notă personală și atrăgătoare prăjiturii cu mere, puteți încerca diverse tehnici de decorare. Iată câteva idei:

 • Presărați puțin zahăr pudră sau scorțișoară deasupra prăjiturii pentru un aspect elegant și un plus de aromă.
 • Încercați să aranjați feliile de mere în modele decorative pe suprafața prăjiturii înainte de a o coace pentru un efect vizual impresionant.
 • Adăugați fulgi de migdale sau nuci măcinate pentru o textură crocantă și o aromă delicioasă.

Întrebări Frecvente

Întrebare Răspuns
Cât timp este necesar pentru a coace prăjitura cu mere? Timpul de coacere este de aproximativ 40-45 de minute la o temperatură de 180°C, sau până când prăjitura capătă o culoare aurie frumoasă.
Se poate folosi alt fruct în loc de mere? Da, puteți experimenta cu alte fructe precum pere sau prune, însă ajustați cantitățile de zahăr și condimente în funcție de dulceața fructului folosit.


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu