Rețeta Nugă de Casă Jamila

Când vine vorba de dulciuri tradiționale, nuga de casă este un adevărat deliciu care aduce aminte de copilărie și de momentele petrecute în familie. Iar rețeta propusă de Jamila este un adevărat reper al acestui desert rafinat și îmbietor.

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti această delicioasă nuga de casă, vei avea nevoie de:

  • 500 g zahăr
  • 300 g miere
  • 200 g nuci (puteți alege nuci, alune de pădure sau migdale)
  • 100 g unt
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1 linguriță de extract de vanilie

Mod de preparare

Pentru a începe prepararea nugei de casă Jamila, urmează acești pași simpli:

Pasul 1: Pregătirea ingredientelor

Înainte de a începe procesul propriu-zis, pregătește toate ingredientele necesare și măsoară-le cu atenție pentru a evita eventualele greșeli în timpul preparării.

Pasul 2: Topirea zahărului și a mierii

Într-o cratiță mare, topește zahărul împreună cu mierea la foc mediu, amestecând constant până când compoziția devine omogenă și zahărul este complet dizolvat.

Pasul 3: Adăugarea nucilor și a untului

Când amestecul de zahăr și miere a ajuns la temperatura potrivită și are o consistență lichidă, adaugă nucile mărunțite și untul. Continuă să amesteci până când toate ingredientele sunt bine încorporate.

Pasul 4: Aromatizarea și modelarea

La final, adaugă sarea și extractul de vanilie pentru a da nugei un gust delicios și plin de aromă. Toarnă amestecul obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelează-l uniform cu o spatulă.

Pasul 5: Răcirea și porționarea

Lasă nuga să se răcească complet la temperatura camerei, apoi taie-o în bucăți dreptunghiulare sau pătrate, în funcție de preferințe. Poți servi nuga de casă Jamila alături de cei dragi la ocazii speciale sau ca desert rafinat în orice moment al zilei.

Rețeta de nuga de casă Jamila este o alegere perfectă pentru cei care doresc să își răsfețe papilele gustative cu un desert tradițional și rafinat. Cu ingrediente simple și ușor de găsit, poți pregăti în câteva pași acest deliciu dulce care va încânta întreaga familie.

Variante și Sugestii

O variantă interesantă pentru această rețetă este înlocuirea nucilor cu alte tipuri de semințe sau fructe uscate pentru a adăuga o notă diferită de textură și gust. De exemplu, puteți utiliza migdale, alune de pădure sau fistic.

Ingrediente alternative: Cantitate
Migdale 200 g
Alune de pădure 200 g
Fistic 200 g

Întrebări Frecvente

1. Pot înlocui mierea cu alt îndulcitor?

Da, puteți utiliza sirop de agave sau sirop de arțar ca alternative la miere în această rețetă. Totuși, rețineți că aceste înlocuitori pot schimba puțin gustul final al nugei.

2. Se pot adăuga alte arome în compoziție?

Sigur, puteți experimenta adăugând scorțișoară, esență de migdale sau esență de portocale pentru a obține arome diferite și interesante în nuga de casă.

3. Cum pot păstra nuga proaspătă pentru mai mult timp?

Pentru a menține prospețimea nugei de casă, depozitați-o într-un recipient ermetic la temperatura camerei sau în frigider. Evitați expunerea la umiditate pentru a preveni înglobarea acesteia în nuga.


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu