Prajitura Izvorul Minunilor Reteta

Când vine vorba despre deserturi, praful de copt și faina sunt ca izvorul minunilor pentru pasionații de bucătărie. Și când aceste ingrediente sunt folosite în mod creativ, rezultatul este o prăjitură delicioasă, care își merită numele: Prajitura Izvorul Minunilor.

Ingrediente

Pentru a pregăti această minunată prăjitură, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

 • 300g făină
 • 200g zahăr
 • 200g unt
 • 4 ouă
 • 1 linguriță de extract de vanilie
 • 1 linguriță de praf de copt
 • 200ml lapte

Mod de preparare

Pentru a începe, preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și ungeți o tavă de copt cu unt sau folosiți hârtie de copt.

Într-un castron mare, bateți untul moale cu zahărul până când obțineți o compoziție spumoasă și omogenă. Adăugați ouăle, unul câte unul, și amestecați bine după fiecare adăugare. Adăugați și extractul de vanilie și amestecați din nou.

În alt castron, combinați făina și praful de copt. Adăugați amestecul de făină în compoziția de unt și ouă treptat, alternând cu laptele, până când obțineți un aluat omogen.

Turnați aluatul în tava pregătită și nivelati suprafața cu o spatulă. Puneți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți prăjitura timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când trece testul scobitorii.

Decor și Servire

Deși prăjitura Izvorul Minunilor este delicioasă și simplă, puteți adăuga un strop de magie suplimentară cu ajutorul decorului. Puteți presăra zahăr pudră deasupra prăjiturii sau puteți adăuga un strat subțire de glazură de ciocolată pentru a-i da un aspect elegant.

Serviți această prăjitură cu o ceașcă de ceai sau cafea pentru un moment de răsfăț și bucurați-vă de gustul său inconfundabil și de textura sa moale și pufăitoare.

Variante de Decor

Pentru a aduce un plus de frumusețe și gust prăjiturii Izvorul Minunilor, puteți încerca diverse variante de decor, în funcție de preferințele dumneavoastră:

Opțiuni de decor Descriere
Zahăr pudră Presărați generos zahăr pudră pe suprafața prăjiturii pentru un aspect clasic și rafinat.
Fructe proaspete Decorați prăjitura cu felii de fructe proaspete sau cu fructe de pădure pentru un plus de prospețime și culoare.
Flori comestibile Adăugați un strop de eleganță prăjiturii prin decorarea cu flori comestibile, precum trandafiri sau violete.

Întrebări Frecvente

 • Cât timp este valabilă prăjitura?
 • Prăjitura Izvorul Minunilor poate fi păstrată la temperatura camerei timp de 2-3 zile într-un recipient etanș.

 • Pot folosi altceva în loc de extract de vanilie?
 • Da, puteți înlocui extractul de vanilie cu esență de vanilie sau puteți adăuga alte arome precum esență de migdale sau lămâie, în funcție de preferințe.


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu