Reteta cozonac cu Nutella

Cozonacul cu Nutella este o delicatesa savuroasa, care combina gustul traditional al cozonacului cu dulceata si cremozitatea Nutellei. Aceasta reteta iti va arata cum sa pregatesti un cozonac cu Nutella perfect, care va impresiona cu siguranta pe cei dragi.

Ingrediente necesare:

  • 500g faina
  • 200ml lapte
  • 100g unt
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 10g drojdie proaspata
  • o lingurita de sare
  • Nutella, cat doresti pentru umplutura

Instructiuni de preparare:

Pentru a pregati cozonacul cu Nutella, urmeaza acesti pasi simpli:

  1. Amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar intr-un bol mare. Lasa compozitia sa se activeze timp de aproximativ 10 minute.
  2. Intr-un alt bol, amesteca faina cu sarea si restul de zahar.
  3. Adauga untul topit si ouale peste amestecul de faina si framanta pana obtii un aluat omogen.
  4. Adauga treptat compozitia de drojdie activata si framanta pana obtii un aluat elastic si neted.
  5. Copera aluatul cu un prosop curat si lasa-l sa creasca intr-un loc cald timp de aproximativ o ora, pana isi dubleaza volumul.
  6. Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l intr-o foaie dreptunghiulara pe o suprafata presarata cu faina.
  7. Unge generos foaia de aluat cu Nutella.
  8. Ruleaza aluatul strans pentru a forma un sul.
  9. Aranjeaza sulul de aluat intr-o tava de cozonac unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt.
  10. Lasa cozonacul sa creasca din nou timp de aproximativ 30 de minute.
  11. Preincalzeste cuptorul la 180°C.
  12. Da cozonacul la cuptor si coace-l timp de aproximativ 30-40 de minute sau pana devine frumos auriu.
  13. Dupa ce este gata copt, lasa cozonacul sa se raceasca in tava timp de aproximativ 10 minute inainte de a-l taia si a-l servi.

Sfaturi si trucuri:

Pentru a adauga un plus de savoare cozonacului cu Nutella, poti presara deasupra aluatului putin zahar vanilat sau fistic macinat. De asemenea, poti adauga si cateva bucatele de ciocolata neagra pentru o explozie suplimentara de gust.

Variante de servire:

Acest cozonac cu Nutella este delicios atat cald, cat si rece. Poti savura felii de cozonac la micul dejun alaturi de o ceasca de cafea sau ceai, sau poti servi cozonacul ca desert la o masa festiva alaturi de inghetata sau frisca.

Cozonacul cu Nutella este o delicatesa delicioasa si reconfortanta, perfecta pentru a fi savurata alaturi de cei dragi. Cu aceasta reteta simpla si usor de urmat, vei putea pregati un cozonac cu Nutella perfect, care va impresiona cu siguranta pe oricine il guste.

Modificări ale Rețetei Clasice

În loc să folosești Nutella în mod tradițional pentru umplutură, poți încerca să experimentezi cu alte creme de alune sau unturi de ciocolată pentru a adăuga o notă diferită de savoare cozonacului. De exemplu, crema de alune de pământ sau untul de arahide cu bucăți de ciocolată pot oferi o variație interesantă și delicioasă.

Ingredient Cantitate
Făină 500g
Lapte 200ml
Unt 100g
Zahăr 100g
Ouă 2
Drojdie proaspătă 10g
Sare 1 linguriță
Nutella sau altă cremă de alune/ciocolată Conform preferințelor

Întrebări Frecvente:

  • Cât timp durează să crească aluatul pentru cozonac?
  • Care este temperatura ideală a cuptorului pentru coacerea cozonacului?
  • Pot folosi drojdie uscată în loc de drojdie proaspătă?
  • Este necesar să las cozonacul să se răcească înainte de a-l tăia?


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu