Reteta inghetata de casa cu frisca si oua

Gustul răcoritor al unei înghețate de casă este greu de comparat cu orice altceva. Combinația de frisca și ouă oferă o textură cremoasă și bogată, iar procesul de preparare este simplu și plin de satisfacție. Iată cum poți să pregătești o înghețată delicioasă, cu ingrediente simple și naturale.

Ingrediente necesare

  • 500ml de frisca lichidă
  • 4 ouă proaspete
  • 200g de zahăr
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 100ml de lapte

Metoda de preparare

Pentru a începe, separă ouăle. Bate gălbenușurile cu zahărul până când obții o compoziție omogenă și deschisă la culoare. Adaugă extractul de vanilie și continuă să amesteci.

Într-o altă cratiță, încălzește laptele la foc mic până când încep să apară bulele pe margini. Adaugă treptat laptele în amestecul de ou și zahăr, amestecând continuu pentru a evita coagularea ouălor.

Transferă amestecul într-o cratiță curată și pune-o pe foc mic. Amestecă în mod constant până când compoziția începe să se îngroașe și să acopere spatele unei linguri. Ai grijă să nu fierbi compoziția, altfel ouăle se vor coagula.

Îndepărtează cratița de pe foc și lasă compoziția să se răcească complet. În timp ce compoziția se răcește, bate frisca lichidă până când obții vârfuri moi.

Când amestecul de ou se răcește complet, adaugă-l în frisca bătută și amestecă ușor până când obții o compoziție omogenă și cremoasă.

Înghețarea

Transferă compoziția într-un recipient de înghețată și acoperă-l cu folie de plastic sau capac. Pune-l în congelator pentru cel puțin 6 ore sau până când înghețata este complet solidă.

Atunci când este gata, servește înghețata de casă cu frisca și ouă în cupe frumoase și decorează cu felii de fructe proaspete sau topping-uri preferate.

Acum ai toate informațiile necesare pentru a pregăti o înghețată delicioasă de casă, cu o textură bogată și un gust răcoritor. Bucură-te de fiecare lingură și savurează momentul!

Întrebări Frecvente

În timp ce prepari înghețata de casă cu frisca și ouă, s-ar putea să apară diverse întrebări. Iată câteva dintre cele mai frecvente și răspunsurile:

Întrebare Răspuns
Cât de important este să bat frisca până obțin vârfuri moi? Este esențial să bati frisca până când obții vârfuri moi pentru a asigura o textură cremoasă și plină de aer în înghețată.
Pot folosi altceva în loc de extract de vanilie? Da, poți experimenta cu alte arome precum esența de migdale sau esența de lămâie, în funcție de preferințele tale.
Cum pot să îmi dau seama că compoziția de ou și lapte este gata? Compoziția este gata atunci când începe să se îngroașe și să acopere spatele unei linguri. Este important să amesteci constant și să nu fierbi amestecul pentru a evita coagularea ouălor.

Alte Sugestii și Variante

Pentru a adăuga o notă de prospețime, poți incorpora fructe proaspete în compoziție sau să le folosești ca topping. De asemenea, poți adăuga bucăți de ciocolată sau nuci pentru o textură crocantă și un gust bogat.


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu